RESTAURANT

Sorrisniva er midt i naturens spiskammer: elven, fjordene, havet og fjellet gir utmerkede råvarer som kokkene våre produserer fantastiske retter fra.

Lørdag 10.03 er restauranten stengt på grunn av private selskaper. Det vil ikke være mulig å bestille lunsj eller middag i vår restaurant. OBS! Dette gjelder ikke våre boende gjester.

Touch. Feel. Taste.

Sorrisniva tilbyr førsteklasses mat basert på lokale råvarer. Kokkene våre lager unike retter med de beste ingrediensene fra det arktiske Norge. Reinsdyr og elg fra skogen, sjømat fra Altaelva og Norskehavet, grønnsaker fra lokale gårder og bær plukket i det lokale nærområdet.

Vårt gourmet-kjøkken gir deg sin tolkning av Finnmark og den mektige og kontrastfylte naturen vår. En matopplevelse med smaker, tekstur og følelse av det de beste råvarene vår arktiske natur tilbyr, gjennom de ulike årstidene.

Vår restaurant er så heldig som får lov til å tilby retter med råvarer i verdensklasse. Vi er stolt over å servere kortreist mat med råvarer fra skog, jord, vidde, fjord og hav, gjerne råvarer vi har sanket selv. Den mektige arktiske naturen kjenner vi godt og respekterer - den gir oss de beste smaksopplevelsene!

Bryllupsmiddag

Vi gjør alt for at bryllupsdagen og bryllupsmiddagen din skal være så perfekt som du måtte drømme om. Med gourmetmat, drikke og den perfekte atmosfæren for dagen.

Selskaper & eventer

Om du skal arrangere et møte, mindre konferanse, selskap, bankett, event, julebord eller kurs så kan Sorrisniva være stedet for deg. Vi skreddersyr et opplegg etter kundens behov og ønske og sørger for å gi dere et vellykket arrangement. Alltid etterfulgt av en unik matopplevelse i vår restaurant. Ditt arrangement kan gjerne kombineres med en av våre mange aktiviteter.

Tema- / restaurantkvelder

Sorrisniva arrangerer forskjellige tema- og restaurantkvelder gjennom året. Her følger kjøkkenet de forskjellige årstidene og de lokale ingrediensene som er tilgjengelige for å gi deg en gourmetopplevelse utenom det vanlige. Alle disse arrangementene blir fortløpende publisert under Event.

Every year we offer traditional «julebord» at Sorrisniva with live music, transport and a delicious Christmas and shellfish buffet with local ingredients.

The Christmas table at Sorrisniva is for those who want high class food for their celebration along with a great Christmas party!

We can also offer private Christmas parties.

Please contact us for available dates.

JULEBORD

Hvert år tilbyr vi tradisjonelt julebord her i Sorrisniva med levende musikk, transport, tradisjonell varm julemat, koldtbord med lokale råvarer, skalldyrbuffet. Julebordet i Sorrisniva passer perfekt for bedrifter og vennegjenger som ønsker en matopplevelse sammen med en skikkelig julefest! Det er også mulig å arrangere skreddersydde julebord kun for din bedrift eller vennegjeng i hele november og til midten av desember.  Ta kontakt for pris og ledige datoer.

Every year we offer traditional «julebord» at Sorrisniva with live music, transport and a delicious Christmas and shellfish buffet with local ingredients.

The Christmas table at Sorrisniva is for those who want high class food for their celebration along with a great Christmas party!

We can also offer private Christmas parties.

Please contact us for available dates.

restaurant@sorrisniva.no
+47 784 33 378

restaurant@sorrisniva.no

+47 78433378

RESTAURANT PAKKER

Kombiner gourmet middag med arktiske opplevelser i Sorrisniva

GOURMET MIDDAG & NORDLYSJAKT

Start turen med en 3-retters gourmet middag i restauranten, etterfulgt av nordlysjakt. En perfekt opplevelse på kveldstid!

SESONG
20 Sep – 30 Mars
TIDSPUNKT
17:30 – 00:00 MAN – Søn
LENGDE
4 – 6 TIMER
GRUPPESTØRRELSE
2 – 15 personer
Pris
2050,- pp / 1000,- Barn 3 – 12
Turinformasjon
+

TURBESKRIVELSE

Turen starter med en 3-retters gourmet middag i vår restaurant, etterfulgt av nordlysjakt med vår lokalkjente guide. Transport fra sentrum tilSorrisniva, a la carte meny basert på de beste råvarer. Middagen serveres i vår spesielle restaurant på bredden av Altaelva, før turen ut i vintermørket starter på jakt etter kveldens høydepunkt – nordlyset!

Med vår minibuss drar vi ut for å speide etter nordlyset der det måtte befinne seg, ofte må vi ikke veldig langt før vi får sett det i all sin prakt. Minibussen vår tar kun syv personer, så gruppen er sjelden stor, ved forespørsler på større grupper leier vi inn buss. Avhengig av været vil du oppleve ulike deler av Alta på denne turen, våre guider har god lokalkunnskap og vil gjerne fortelle om lokal historie og kultur for de som er interesserte i dette. Noen ganger kjører vi ut av Alta, mot Kautokeino der den samiske kulturen står sterkt. I tillegg til historiekunnskaper har våre guider kamerakunnskaper og selvfølgelig kunnskaper om nordlyset.

Å jakte på nordlyset er den aktiviteten som vil gi deg best sjanse for å oppleve nordlyset. Underveis på turen vil du få tid til å oppleve vintermørket, snødekt landskap og stillheten i naturen. Våre guider vil sørge for at dere får en fantastisk opplevelse, svare spørsmål dere måtte ha og hjelpe til med å innstille medbragte kamera.

Før middag vil det være mulighet å oppleve ishotellet i perioden 15 desember – 30 mars (ikke inkludert i prisen).

Program

 • Alta sentrum (Scandic Hotel) klokken 17:30

 • 3-retters middag i Sorrisniva klokken 18:00 (a la carte meny)

 • Du blir møtt av guiden i resepsjonen klokken 20:00 og turen starter til det stedet det er størst sjanse for å se nordlyset (normalt 0,5 - 1 times kjøretur)

 • Underveis forteller guiden om plassene dere passerer, og svarer gjerne på spørsmål dere måtte ha om Alta og Nordlyset

 • Ta gjerne med eget kamera og stativ om du har, guiden hjelper deg med innstillingene.

 • Bilder vil også bli tatt underveis av guiden. Både av nordlyset og med dere om ønskelig. Bildene blir tilsendt etter turen.

 • En liten snack og varm drikke blir servert underveis på turen.

 • Turen vender tilbake til Alta sentrum senest 23:30.

INKLUDERT

 • Transport, 3-retters middag, lokalkjent guide, varm drikke, liten snackog bilder fra turen

IKKE TILGJENGELIGE TURER:
DES 23 - 26 / DES 31

ALTA CANYON & GOURMET MIDDAG

En guidet tur til Alta Canyon etterfulgt av 3-retters middag i restauranten i Sorrisniva. En nydelig sommeropplevelse!

SESONG
1 JUN – 11 JUL / 12 JUL – 10 SEP
TIDSPUNKT
14:00 / 17:00
LENGDE PÅ TUREN
CA. 5 TIMER INKL MIDDAG
GRUPPESTØRRELSE
2 – 25 personer
Pris
1950,- pp / 975,- Barn 3 – 12
TURINFORMASJON
+

TURBESKRIVELSE

Turen starter fra Sorrisniva i våre tradisjonelle elvebåter og fører deg oppover elva mot Nord-Europas største canyon, der Altadalen blir trangere og naturen villere og frodigere.

Altaelva byr på rike opplevelser med kulturhistorie, vakre naturopplevelser og spennende fosser og stryk som skal forseres på turen. Altadalen har en historie som våre båtførere vil fortelle om, i tillegg til den kjente Altalaksen og Altaelven som en av verdens beste elver for sportsfiske.

Etter turen starter kveldens andre høydepunkt i Sorrisniva. Aperitiff serveres før dere kan nyte en bedre gourmet middag i restauranten, basert på de beste råvarer Nord-Norge har å by på.

PROGRAM

 • Guiden møter deg i Sorrisniva til avtalt tidspunkt

 • Historier fortelles underveis på turen

 • Tid til å ta bilder når du sitter i båten

 • Turen går helt opp til Alta Canyon & Gabofossen

 • Gjester per båt: 5-10 personer (avhenger av vannstanden i elva)

INKLUDERT

 • Redningsvest, guidet tur til Alta Canyon, aperitiff og 3-retters gourmet middag

IKKE iNKLUDERT

 • Transport er ikke inkludert, kan bestilles på forespørsel

EN SMAK AV ALTAELVA
KUN FOR GRUPPER

En perfekt opplevelse for større grupper som vil ha en annerledes opplevelse sammen!

SESONG
1 JUNi – 10 SEP
TIDSPUNKT
12:00 / 18:00
LENGDE PÅ TUREN
0.5 – 1 TIME
GRUPPESTØRRELSE
10 - 60 personer
PRIS
495,- pp / 250,- Barn 3 – 12
Turinformasjon
+

TURBESKRIVELSE

Turen går fra Sorrisniva i tradisjonelle elvebåter til en av de beste fiskeplassene i elva – Nedre Sierra.

Historie om Altaelva og Altadalen fortelles kort underveis på turen. Mulighet for å ta flotte naturbilder. En perfekt tur for større grupper, gjerne kombinert med lunsj, middag og historier rundt bålet.

PROGRAM

 • Guidene møter dere i Sorrisniva til avtalt tidspunkt

 • Ved større grupper kan dere bli delt i mindre grupper

 • En gruppe drar ut på elven, den andre sitter gjerne rundt bålet og nyter aperitiff eller kaffe og kake

 • Historier fortelles underveis på turen

 • Tid til å ta bilder når du sitter i båten

 • Turen går til Nedre Sierra

 • Gjester per båt: 5-10 personer (avhenger av vannstanden i elva)

INKLUDERT

 • Redningsvest, guidet tur til Alta Canyon, aperitiff eller kaffe og kake

IKKE iNKLUDERT

 • Transport er ikke inkludert, kan bestilles på forespørsel

KAN BESTILLES I TILLEGG

 • Lunsj og middag i restauranten (må forhåndsbestilles)

Kontakt oss

Contact 

Thank you! Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form.
Please try again or Email info@sorrisniva.no.
Telefonnummer
E-postadresse
Besøksadresse
Sorrisniva 20, 9518 Alta
Resepsjon
08.30 - 16.00