Pakkeløsninger

Pakker

Opplev det arktiske gjennom de forskjellige årstidene med en av disse spesialdesignede pakker. Her har vi kombinert de beste overnattingsstedene og aktivitetene denne regionen har å tilby

TRE UNIKE OVERNATTINGER
5 ARKTISKE OPPLEVELSER

Opplev tre unike overnattinger samt 5 unike aktiviteter under det arktiske lyset i Nordlysbyen Alta.

SESONG
18 Des – 31 Mars
VARIGHET
4 DAGERS EVENTYR
GRUPPESTØRRELSE
MIN. 1 PERSONER
NOK FRA
18800,- pp / 12300,- Barn 3 – 12
Turinformasjon
+


Tilbring tre netter på tre unike overnattingssteder. Den første natten tilbringes på Bjørnfjell Mountain Lodge, den andre hos Holmen Husky og den tredje på Sorrisniva Igloo Hotell. Pakken gir deg mulighet til å oppleve nordlyset og Finnmarksnaturen på vinterstid i spektakulære omgivelser. 

TURBESKRIVELSE 

DAG 1 
 
Transport til Bjørnfjell Mountain Lodge fra Alta Sentrum (avgang kl. 15:15) eller fra Alta lufthavn (avgang kl. 15:00). Innsjekk i resepsjonen hos Bjørnfjell. Verten viser dere til deres rom eller hytte. Frokost serveres i restauranten som ligger i hovedbygningen. Vi har fem unike hytter hos Bjørnfjell Mountain Lodge samt vanlige rom i hovedbygningen. Alle fem hyttene har ulike navn etter de ulike setrene i Alta området. Hver hytte har plass til 2-6 personer. Det er også et SPA-hus med badstu og utendørs jacuzzi som kan leies privat.  

Skiheisen er åpen fra klokken 17:00 dersom dere ønsker å stå på ski. Den første aktiviteten er en nordlystur med bålkos og historiefortelling, og starter klokken 20:00. Turen inkluderer en 2-retters middag som lages på bålet. Dere hentes fra resepsjonen og blir tatt med opp på toppen av alpinanlegget på et nærliggende fjell. La stillheten omfavne dere mens dere speider etter nordlyset. Dersom himmelen er klar så er det stor sjanse for å se Aurora Borealis. Vi tenner opp bålet utenfor en liten hytte som heter Bjørnehiet, og lager middag på bålet. Sittende rundt bålet på reinskinn vil deres guide fortelle dere historier om nordlyset og ta bilder som dere kan ta med dere hjem. Turen avsluttes med å ake ned bakken – muligens den morsomste måten å leke i snøen på!

DAG 2 
 
Frokosten serveres i hovedbygningen klokken 09:00-10:00. Du kan bruke dagen som du selv ønsker fram til avreise klokken 12:00. Alternativer til aktiviteter er avslapning i hytten, en rolig gåtur i området eller dere kan leie fatbiker, prøve trugetur, vinter zip-line osv. Lunsj kan kjøpes i kafeen hvor det også er utleie av utstyr. Klokken 12:00 går transporten til Holmen Husky.  

 

Etter innsjekk starter dere ut på en hundekjøringstur på 15 km hvor 2 personer deler en hundeslede. Til de som ønsker å bruke både badstu og jacuzzi på Holmen, husk å ta med badetøy. En 3-retters middag serveres i hovedhuset klokken 18:00. I lavvoene er det en dobbeltseng hvor dere ligger med en nydelig utsikt ut gjennom veggen/taket som er laget av pleksiglass. Hvert telt er utstyrt med varmetepper og vedovn for å holde dere varm gjennom natten. Toaletter ligger i en servicebygning like ved. Ettersom at hundegården er lokalisert mellom hovedbygget og lavvoene vil dere virkelig komme i kontakt med hundene. Området rundt Holmen Lodge er også fantastisk for gåturer på kvelds og nattetid i søk etter nordlyset.  

 

DAG 3 
 
Frokost serveres i servicebygningen fra 08-10 før dere hentes av Sorrisniva klokken 11:00. Denne dagen er det klart for snøscootertur opp på Finnmarksvidda. To personer deler en snøscooter på ferden opp mot vidda mot det åpne landskapet. Før start vil det bli gitt kjøre og sikkerhetsinstruksjoner for snøscooteren. Når dere returnerer til Sorrisniva serveres det varm lunsj i vår restaurant. Dere kan velge mellom Bidos eller kremet fiskesuppe. 

Etter lunsj sjekker dere inn på ishotellet og får en guidet tur samt informasjon om hvordan det er å bo og sove i et hotell bygget av snø og is. Turen kan gis alene eller i en gruppe med flere. Ishotellet i Sorrisniva er verdens nordligste ishotell og åpnet for første gang i år 2000. Vi er stolte av å presentere et hotell hvor både byggere og kunstnere er lokale. Igloo Hotellet endrer tema fra år til år, og det gjør at gjester til stadighet vender tilbake for å få med seg årets utgave.  

Etter lunsj og innsjekk har du tid til å slappe av. Dere kan benytte dere av peisestua Gabo for avslapning eller låne kart i resepsjonen over gåturer i nærområdet for fotturer eller trugeturer. Om det når å bli mørkt før dere kommer dere ut så kan dere låne hodelykter i resepsjonen. 

Den tredje kvelden skal dere ut på en guidet tur for å jakte etter nordlyset. Vår guide møter dere i resepsjonen før nordlysturen starter klokken 20:00. Avhengig av vær og nordlysvarsel velger guiden hvilken retning dere skal dra. Lengden på turen kan være alt mellom 3-60 km.  

Ved retur til Sorrisniva rundt klokken 23:00 på kvelden er rommet på ishotellet klart. Dere kan ta med dere to soveposer og én pute hver. 

  

DAG 4 

På dag 4 kan dere starte morgenen i badstuen som er oppvarmet fra 07-10 før dere nyter frokostbuffeten som er åpen fra 08-10. Klokken 11 er det tid for den femte og siste aktiviteten, Reinraid og samiske opplevelser. Denne turen har en varighet på 1,5 time og underveis på turen stopper dere i en samisk lavvo hvor dere serveres varm drikke og snacks. Deres guider vil fortelle dere om den samiske kulturen, skikker og levemåte. Klokken 13:00 serveres lunsj i restauranten før transporten tar dere tilbake til Alta Sentrum klokken 14:30.  

Om dere har en sen avgang eller har andre planer har vi alternativer til forlenging av pakken. 

 

OVERNATTING 

3 unike netter i dobbeltrom inkludert frokost 

LUNSJ 

Dag 3 og 4 i Sorrisniva er inkludert 

MIDDAG 

2-retters hos Bjørnfjell

3-retters i Sorrisniva & Holmen

AKTIVITETER 

 • Nordlysjakt med bålkos og historiefortelling 
 • Hundekjøring, 15 km (2 personer per slede) 
 • Guidet snøscootertur (2 person per snøscooter) 
 • Nordlystur med guide i minibuss/buss 
 • Reinraid og samiske opplevelser. 

TRANSPORT 

All transport er inkludert i programmet. 

ALTERNATIVER 

Dag 2 på Bjørnfjell Mountain Lodge:

 • Truger og vinter zip-line eller,  
 • Leie fatbike, eller akeutstyr til akebakken 

Dag 3 hos Sorrisniva 

 • Kveldsreinraid med nordlysjakt i stedet for nordlystur med buss. Ekstra kostnad 350,- per person.  
 • Snøscooteren kan forlenges til en 4-timers tur inkludert lunsj. Ekstra kostnad NOK 1050,- per person (kun tilgjengelig etter 1. februar).

HVORDAN KLE SEG 

Dere må ta med dere egne vintersko og klær som kan brukes ute. Det innerste laget bør være ull. 

Når du er ute på aktivitetene hundekjøring, reinraid og snøscootertur får du vinterklær, vintersko, hansker, lue og hjelm utlevert fra tilbyderen av aktiviteten. 

EKSTRA INFO 

For kjøring av snøscooter kreves førerkort for bil.  
 
Ta med deg kameraet! 

PRISER

NOK 18800,- per voksen i dobbeltrom  

NOK 21190,- per voksen single rom

NOK 12300,- per barn under 12 år

MULIGE OPPGRADERINGER

 • Privat hytte Bjørnfjell Mountain Lodge: 1250 NOK per person
 • Arctic Dome – Holmen Husky Lodge: 1380 NOK per person
 • Sorrisniva Designed suite: 910 NOK per person


Et Arktisk Eventyr Den perfekte 3-dagerspakken ― STANDARD

Holmen Husky Lodge og Sorrisniva Igloo Hotell inviterer deg til en uforglemmelig opplevelse i Alta.

Sesong
19 Des – 7 April
varighet
2.5 dagers eventyr
Antall deltagere
1 – 12 personer
Gjester per slede
Gjestene kjører i par, to per slede.
Pris Fra
7650,- pp / 5100,- Barn 3 – 12
NOK 8820 enkel rom.
Turinformasjon
+


TURBESKRIVELSE 

DAG 1  

Den første dagen starter med at Holmen Husky Lodge plukker dere opp ved Scandic Hotell klokken 16:00 og bringer dere til kennelen der de om lag 90 huskyene venter. Dere vil bli sjekket inn ved ankomst og får tid til å slappe av eller gå rundt i hundegården. Senere venter det en tre-retters middag og en natt i spesialbygde lavvoer. De er designet og innredet med et stort vindu fra gulv til tak, og med en varm seng og vedovn, blir det riktig koselig. Utover kvelden er det også fint å ta en spasertur, eller kanskje en sparketur rundt i de arktiske omgivelsene.

DAG 2  

Dag to starter med en fin frokost, før en hundesledetur venter dere.  Hundene vil ta dere med inn i skogen, og langs den islagte Altaelva. Dette eventyret gir deg muligheten til å se den storslåtte naturen og dyrelivet i løpet av de lyse timene. Historiene fra guidene, samt opplevelsen med å kjøre ditt eget hundespann, gir deg et godt innblikk i hundekjørermiljøet og kulturen rundt den. Etter turen blir dere transportert med minibuss opp til Sorrisniva, der en velfortjent lunsj venter i restauranten. Vi i Sorrisniva ønsker deg velkommen til ditt andre overnattingssted, det spektakulære Igloo Hotellet. Hotellet er bygget på en unik måte, som gir deg følelsen av en komfortabel natt i en arktisk is-grotte. Fra klokken 17:00 kan du nyte en 3-retters meny i restauranten etterfulgt av avslapping eller en gåtur etter vår tråkkede nordlysrute. Kanskje viser nordlyset seg i løpet av kvelden! Pakken kan utvides med aktiviteter på kveldstid. Vi kan anbefale Nordlysjakt med minibuss og reinraid og samiske opplevelser med nordlysjakt.

 

DAG 3  

Du vil våkne opp til en ferdig oppvarmet badstue etterfulgt av en smakfull frokost. Du får nå muligheten til å velge om du vil ta del i nye eventyr, eller om du vil dra ned til Alta sentrum eller flyplassen klokken 09:45.

PROGRAM  

Dag 1  

 • 16:00 Transport fra Alta sentrum til Holmen Husky Lodge  
 • Fritid og avslapping
 • Jacuzzi og Sauna  
 • 18:00 3-retters middag
 • Overnatting i Holmens unike lavvoer 

Dag 2 

 • 08-10 Frokost  
 • 10:00 Morgentur med hund  
 • 13:00 Ankomst i Sorrisniva  
 • 13:30 Lunsj i Sorrisniva  
 • Mellom 17-21 3-retters middag i restauranten  
 • Bruk kvelden som dere ønsker. Se valg under.  
 • Overnatting i ishotellet 

Dag 3 

 • 07-10 Morgen badstu  
 • 08-10 Frokost 
 • Bruk dagen som du ønsker. Se valg under.  
 • Transporten ned til Alta sentrum/flyplassen kan bookes til følgende tider: 09:45, 11:15, 14:30, 17:00 eller 19:00.  

INKLUDERT  

 • Transfer t/r Alta Sentrum  
 • Holmen Husky Lodge: Morgentur med hund (1x15km), 3-retters middag, Overnatting i Lavvo, Frokost, Transport til Sorrisniva.
 • Sorrisniva: Lunsj på dag 2, 3-retters middag, Dobbeltrom i ishotellet, Morgenbadstu og Frokost.  

PRISER 

NOK 7650,- Per voksen 
NOK 8820,- ENKEL ROM. 
NOK 5100,- Barn 3 - 12 år 

VALG 

 • Dag 1: Oppgradering Holmen Husky Lodge fra 2-persons lavvo til en 2-persons Arctic Dome med privat badstu og bad. NOK 1380 per person.
 • Dag 2: Oppgradering i Sorrisniva Igloo Hotell fra dobbeltrom til designet suite. NOK 910 per person. Is skultureringskurs, Nordlystur med minibuss, Kveldsopplevelse med reinraid og samiske opplevelser.
 • Dag 3: Snøscootersafari, Formiddagstur med rein og samiske opplevelser, Is skulptureringskurs, Hundekjøring, Lunsj i Sorrisnivas restaurant.

NB!  

 • Værforholdene kan være ekstrem på disse breddegrader. Sorrisniva og Holmen Husky Lodge forbeholder seg retten til å forandre programmet eller kansellere turen.

Et Arktisk Eventyr Den perfekte 3-dagerspakken ― SØLV

Holmen Husky Lodge og Sorrisniva Igloo Hotell inviterer deg til en uforglemmelig opplevelse i Alta. Pakken kombinerer 2 overnattingssteder og 3 aktiviteter.

Sesong
19 Des – 6 April
varighet
2.5 dagers eventyr
Antall deltagere
1 – 12 personer
Gjester per slede
Gjestene kjører i par, to per slede.
Pris Fra
10705,- pp / 7135,- Barn 3 – 12
NOK 11875 enkel rom.
Turinformasjon
+


TURBESKRIVELSE 

DAG 1  

Gir deg tid til å utforske sentrum av Alta før du blir hentet fra byen klokka 13.00.

Hos Holmen Husky vil hundespannene vente på deg til å bli med dem på den første delen av ditt eventyr i Alta!

Turen med hundekjøring tar deg med på tur gjennom vinterlandskapet og langs bredden av den islagte Altaelva. Elva er kjent for sitt utmerkede laksefiske om sommeren. Eventyret gir deg tid til å nyte naturen og dyrelivet i nærheten. Historier fra guidene kombinert med følelsen av å kjøre ditt eget hundespann gir deg god innsikt omkring kulturen blant hundekjørerne og hundene deres.

Etter opplevelsen ute i villmarka, vil det være klart for innsjekk. Du vil få tid å utforske dette unike stedet og dets omgivelser.

Et ettermiddagsbad i jacuzzien er den beste måten å starte ferien på! Senere om kvelden venter en 3-retters middag og en natt i villmarken. Vindu fra gulv til tak i de unike Tipi-ene vil gi deg en enestående utsikt opp mot himmelen fra sengen din. Om kvelden kan du utforske naturen rundt; vår sparketur vil gi deg en morsom tid å gå rundt i vinterlandskapet.

DAG 2  

Starter med frokost før du blir hentet kl. 10.55 av Sorrisniva for en samisk opplevelse med rein og slede. Den samiske guiden ta imot deg i resepsjonen på Sorrisniva klokka 11:30. Denne aktiviteten er en unik og spennende opplevelse midt i den arktiske naturen i Altadalen. Du vil kjøre egen rein med slede på denne aktiviteten. Du vil bli få en innføring i den samiske historiens uforglemmelige hendelser som fremhever deres kultur og fortid. I tillegg vil du få høre historier om gamle dager og den spesielle joiken som er en hjørnestein i den samiske kulturen.

Under sledeturen vil du få varme deg opp ved bålet i et tradisjonelt samisk telt, eller "lavvo", samtidig som du får nyte varm drikke og en liten matbit.

Etter turen med reinsdyrene er det tid for lunsj inne på Sorrisnivas restaurant, -Laksestua. Her kan du velge mellom to forskjellige lokale retter. Programmet ditt fortsetter etter lunsj med innsjekk til verdens nordligste ishotell, ditt overnattingssted for natten. Sorrisniva Igloo hotel er bygget opp på en unik måte hvert år og vil gi deg følelsen av å sove komfortabel i en arktisk hule. Du vil få tid til å studere ishotellets spesielle detaljer på egen hånd.

Om kvelden er det tid for en 3-retters middag i restaurant – Laksestua etterfulgt av vår tradisjonelle jakt på det populære nordlyset. Middagen er basert på lokale ingredienser, dyrket, samlet og høstet i regionen. Middagen blir servert i en rolig atmosfære der alle elementene leker sammen

 

DAG 3  

Du vil våkne til en oppvarmet badstue før frokosten blir servert. På denne dagen kan du nå velge å delta på en de andre aktivitetene vi har å tilby, eller du kan ta turen ned til Alta sentrum / flyplass klokka 09.45.

PROGRAM  

Dag 1  

 • 13:00 Transport fra Alta sentrum til Holmen Husky Lodge  
 • Formiddagstur med hundespann
 • Jacuzzi og Sauna (tillegg i pris)
 • 18:00 3-retters middag
 • Overnatting i Holmens unike lavvoer

Dag 2 

 • 08-10 Frokost  
 • 10:55 Transport fra Holmen Husky Lodge til Sorrisniva
 • 11:30 Reinraid og Samisk opplevelse
 • 13:30 Lunsj i Sorrisniva
 • 17:30 Tidlig 3-retters middag grunnet Nordlystur
 • 20:00 Nordlysjakt med minibuss
 • Overnatting på ishotellet

Dag 3 

 • 07:00 – 10:00 Morgen badstu
 • 08:00 – 10:00 Frokost
 • Bruk dagen som du ønsker. Se valg under.  
 • Transporten ned til Alta sentrum/flyplassen kan bookes til følgende tider: 09:45, 11:15, 14:30, 17:00 eller 19:00.

INKLUDERT  

 • Transfer t/r Alta Sentrum  
 • Holmen Husky Lodge: Formiddagstur med hundespann (1x15km), 3-retters middag, Overnatting i Lavvo og Frokost.
 • Sorrisniva: Transport til Sorrisniva, reinraid og samisk opplevelse, lunsj, 3-retters middag, nordlystur med minibuss, dobbeltrom i ishotellet, morgenbadstu og frokost.

PRISER 

NOK 10705,- Per voksen

NOK 11875,- ENKEL ROM.

NOK 7135,- Barn 3 - 12 år

VALG 

 • Dag 1: Oppgradering Holmen Husky Lodge fra 2-persons lavvo til en 2-persons Arctic Dome med privat badstu og bad. NOK 1380 per person.
 • Dag 2: Oppgradering i Sorrisniva Igloo Hotell fra dobbeltrom til designet suite. NOK 910 per person.
 • Dag 3: Snøscootersafari, is skulpturerings kurs, lunsj i Sorrisnivas restaurant.

NB!  

 • Værforholdene kan være ekstrem på disse breddegrader. Sorrisniva og Holmen Husky Lodge forbeholder seg retten til å forandre programmet eller kansellere turen.


Et Arktisk Eventyr Den perfekte 3-dagerspakken ― Gull

Holmen Husky Lodge og Sorrisniva Igloo Hotell inviterer deg til en uforglemmelig opplevelse i Alta. Pakken kombinerer 2 overnattingssteder og 4 aktiviteter.

Sesong
19 Des – 6 April
varighet
3 DAGERS / 2 NETTER EVENTYR
Antall deltagere
1 – 12 personer
Pris Fra
12685,- pp / 8460,- Barn 3 – 12
13630 enkel rom.
Turinformasjon
+


TURBESKRIVELSE 

DAG 1  

Gir deg tid til å utforske sentrum av Alta før du blir hentet i byen klokke 13.00.

Hos Holmen Husky vil hundespannene vente på deg til å bli med dem på den første delen av ditt eventyr i Alta!

Turen med hundekjøring tar deg med på tur gjennom vinterlandskapet og langs bredden av den islagte Altaelva. Elva er kjent for sitt utmerkede laksefiske om sommeren. Eventyret gir deg tid til å nyte naturen og dyrelivet i nærheten. Historier fra guidene kombinert med følelsen av å kjøre ditt eget hundespann gir deg god innsikt omkring kulturen blant hundekjørerne og hundene deres.

Etter opplevelsen ute i villmarka, vil det være klart for innsjekk. Du vil få tid å utforske dette unike stedet og dets omgivelser.

Et ettermiddagsbad i jacuzzien er den beste måten å starte ferien på! Senere om kvelden venter en 3-retters middag og en natt i villmarken. Vindu fra gulv til tak i de unike Tipi-ene vil gi deg en enestående utsikt opp mot himmelen fra sengen din. Om kvelden kan du utforske naturen rundt; vår sparketur vil gi deg en morsom tid å gå rundt i vinterlandskapet.

DAG 2  

Starter med frokost før du blir hentet kl. 10.55 av Sorrisniva. Denne dagen er det klart for en 2,5 timers snøscooter opplevelse opp på Finnmarksvidda. To personer deler en snøscooter på ferden opp mot vidda mot det åpne landskapet. Før start vil det bli gitt kjøre- og sikkerhetsinstruksjoner for snøscooteren. Når dere returnerer til Sorrisniva er det tid for lunsj inne på Sorrisnivas restaurant, -Laksestua. Her kan du velge mellom to forskjellige lokale retter. Programmet ditt fortsetter etter lunsj med innsjekk til verdens nordligste ishotell, ditt overnattingssted for natten. Sorrisniva Igloo hotel er bygget opp på en unik måte hvert år og vil gi deg følelsen av å sove komfortabel i en arktisk hule. Du vil få tid til å studere ishotellets spesielle detaljer på egen hånd.

Om kvelden er det tid for en 3-retters middag i restaurant – Laksestua etterfulgt av vår tradisjonelle jakt på det populære nordlyset. Vi anbefaler deg / dere til å spise tidlig. Middagen er basert på lokale ingredienser, dyrket, samlet og høstet i regionen. Middagen blir servert i en rolig atmosfære der alle elementene leker sammen

DAG 3  

Du vil våkne til en oppvarmet badstue før frokosten blir servert. Denne dagen er det Samisk opplevelse med rein og slede som står for tur. Den samiske guiden ta imot deg i resepsjonen på Sorrisniva klokka 11:30. Denne aktiviteten er en unik og spennende opplevelse midt i den arktiske naturen i Altadalen. Du vil kjøre egen rein med slede på denne aktiviteten. Du vil bli få en innføring i den samiske historiens uforglemmelige hendelser som fremhever deres kultur og fortid. I tillegg vil du få høre historier om gamle dager og den spesielle joiken som er en hjørnestein i den samiske kulturen.

Under sledeturen vil du få varme deg opp ved bålet i et tradisjonelt samisk telt, eller "lavvo", samtidig som du får nyte varm drikke og en liten snack.

Transporten er booket til 14:30 for å kjøre deg/der ned til Alta sentrum / Alta flyplass.

PROGRAM  

Dag 1  

 • 13:00 Transport fra Alta sentrum til Holmen Husky Lodge  
 • Formiddagstur med hundespann
 • Jacuzzi og Sauna  
 • 18:00 3-retters middag
 • Overnatting i Holmens unike lavvoer

Dag 2 

 • 08-10 Frokost  
 • 11:00 Transport fra Holmen Husky Lodge til Sorrisniva
 • 11:15 2,5 hrs snowmobile experience – The Arctic Light Experience  
 • 14:00 Lunsj i Sorrisniva
 • 17:30 Tidlig 3-retters middag grunnet Nordlystur
 • 20:00 Nordlysjakt med minibuss
 • Overnatting på ishotellet

Dag 3 

 • 07:00 – 10:00 Morgen badstu
 • 08:00 – 10:00 Frokost
 • 11:30 Reinraid og Samisk opplevelse
 • 14:30 Transport ned til Alta

INKLUDERT  

 • Transfer t/r Alta Sentrum  
 • Holmen Husky Lodge: Formiddagstur med hundespann (1x15km), 3-retters middag, Overnatting i Lavvo og Frokost.
 • Sorrisniva: Transport til Sorrisniva, 2,5t snøscooter tur, lunsj, 3-retters middag, nordlystur med minibuss, dobbeltrom i ishotellet, morgenbadstu, frokost og reinraid og samisk opplevelse.

PRISER 

NOK 12685,- Per voksen

NOK 13630,- ENKEL ROM.

NOK 8460,- Barn 3 - 12 år

VALG 

 • Dag 1: Oppgradering Holmen Husky Lodge fra 2-persons lavvo til en 2-persons Arctic Dome med privat badstu og bad. NOK 1380 per person.
 • Dag 2: Oppgradering i Sorrisniva Igloo Hotell fra dobbeltrom til designet suite. NOK 910 per person.
 • Snøscooteren kan forlenges til en 4-timers tur inkludert lunsj. Ekstra kostnad NOK 1050,- per person (kun tilgjengelig etter 1. februar).  
 • Dag 3: Is skulpturerings kurs, lunsj i Sorrisnivas restaurant, senere transport avgang.

NB!  

 • Værforholdene kan være ekstrem på disse breddegrader. Sorrisniva og Holmen Husky Lodge forbeholder seg retten til å forandre programmet eller kansellere turen.


Det beste av Alta Dagstur med Holmen husky & besøk Ishotellet

På denne turen får du oppleve både hundekjøring, og Sorrisniva Igloo Hotel.

Sesong
18. desember – mars
Varighet
6 timer
Når
Hver onsdag fra 10:00 – 16:00 (med forbehold)
Antall deltagere
2 – 20 personer (2 per slede)
Pris
NOK 3220,- pp / 1610,-  barn 3 – 12
Turinformasjon
+

Turbeskrivelse

Turen starter fra Alta sentrum klokken 10:00, og tar deg rett ut i den arktiske villmarka. Holmen husky lodge ligger like utfor byen, som også er utgangspunktet for denne turen. Her vil dere bli utstyrt med varm vinterbekledning, møte guiden deres, og ikke minst hilse på hundene som skal trekke sledene deres.

Turen vil ta dere inn i skogen og langs elvebredden til den islagte Altaelva, som er vidt kjent for det enestående laksefisket. Du få god tid til å se den ville naturen underveis, og hvis er du heldig, kan du kanskje få et glimt av dyrelivet. Historiene fra guidene kombinert med å kjøre ditt eget hundespann, gir deg et godt innblikk i hundekjører-kulturen. Det er også mye elg langs løypenettet, så sjansene for å møte på skogens konge, er alltid til stede.

Når vi kommer tilbake til lodgen, vil vi gå inn i stor-lavvoen hvor dere får varm drikke rundt et flammende bål. Her får dere muligheten til å spørre om det dere måtte lure på, og guiden deres vil forteller dere om hundekjøring-sporten og livet i huskykennelen. Og selvfølgelig; det vil også bli mer tid til å hilse på deres nye firbente venner og ta bilder, før vi tar dere videre til Sorrisniva.

I Sorrisniva vil vi ønske dere velkommen med varm lunsj laget av lokale råvarer. Etter måltidet får dere muligheten til å utforske Igloo Hotellet og ta en drink i isbaren. Her inne er det kunstverk og skulpturer, der alt er laget av is og av profesjonelle kunstnere fra Alta. Når dere er ferdig utforsket og klare for å dra, går turen tilbake til Holmen Husky Lodge eller Alta sentrum.

Sammendrag av turen

 • Transport til og fra Alta sentrum

 • Termosdress til utlån om nødvendig

 • Grundig instruksjon om hvordan håndtere hundesleden

 • Inngang til Igloo Hotel

 • Varm lunsj i Sorrisniva

 • Is-drink i Igloo Hotel

 • Hundesledeturen, 30-35 km

 • Møt resten av hundene i hundegården, ta bilder osv.

Hundene er vennlige og elsker oppmerksomhet! Forbered deg på entusiastiske og skittene labber! (Om det gjør deg ukomfortabel, så er det også lov å holde avstand)

Pakkeliste

 • Solbriller

 • Ullundertøy, stillongs og trøye (100% ull er best)

 • Ull- eller fleecegenser

 • Kamera

SNØSCOOTERTUR TIL BJØRNFJELL MOUNTAIN LODGE & OVERNATTING

Snøscootersafari fra Sorrisniva til Bjørnfjell Mountain Lodge, 2-retters middag, badstue, Jacuzzi og frokost. Perfekt for dere som reiser i par og grupper.

SESONG
1 Feb – 10 April
TIDSPUNKT
HELE UKEN
LENGDE PÅ TUREN
2 DAGERS OPPLEVELSE, CA. 140 KM SCOOTERTUR T/R
GRUPPESTØRRELSE
2 – 10 personer
PRIS FRA
6000,- pp / 7500,- pp
About the tour
+

TURBESKRIVELSE

Starten går fra Sorrisniva klokken 9:00, turen går over Finnmarksvidda mot kysten av Alta hvor vi ender opp hos Bjørnfjell Mountain Lodge. Underveis passerer vi islagte vann, og hvis været tillater det kan vi stoppe underveis for isfiske.

 Ved ankomst serveres lunsj i kafeen, før innsjekk. Overnattingen skjer i heltnye hytter, som er inspirert av den gamle seterkulturen i Alta. Alle rommene har egne bad, dusj, sofagruppe/sovesofa, hems, spisegruppe og dobbeltseng. Det er ikke adskilte soverom på hyttene.

Bjørnfjell Mountain Lodge er integrert i aktivitetssenteret Sarves Alta, hvor det er mulig å stå på ski i slalombakken, teste ut snow tubes og zip-line.

2-retters meny serveres kveldstid i kafeen i hovedhuset hvor frokost serveres dagen etter.

Turen starter tilbake på snøscooter til Sorrisniva klokken 10:00.

PRIS

6000,- per person (2 personer deler snøscooter)
7500,- per person (en snøscooter til hver person)

Program

 • Grundig instruksjon og bekledning utleveres før turen starter

 • Snøscootertur til Bjørnfjell Mountain Lodge omtrent 70km en vei

 • Foto og isfisking underveis

 • Innsjekk Bjørnfjell (2-6 personer i hver hytte)

 • Badstue og jacuzzi

 • 2-retters meny

 • Frokost

 • Snøscooterturen starter tilbake til Sorrisniva klokken 10:00

 • Transport til Alta sentrum (Scandic Hotel)

INKLUDERT

 • Transport (må forhåndbookes)

 • Guide

 • Vinterbekledning og vintersko

 • Hjelm og hjelmlue

 • Bensin og olje

 • Varm lunsj og kaffe/te begge dager

 • En natt på Bjørnfjell, lunsj, 2-retters meny, frokost, håndklær og sengetøy.

Valgfritt

Leie av utstyr og kjøp av heiskort hos Sarves Alta.

EN EKTE VINTEROPPLEVELSE En kombinasjonspakke

En natt på Sorrisniva Igloo Hotell, dobbeltrom inkludert frokost og 2,5 timers Snøscooter opplevelse på Finnmarksvidda.

SESONG
1 jan – 7 April
TIDSPUNKTER
MAN – SØN 17:30 – 17:00
VARIGHET
2 DAGER
GRUPPESTØRRELSE
Minimum 2 PERSONER
NOK FRA
4300,- pp
Turinformasjon
+


TURBESKRIVELSE 

Dag 1  

Dagen starter med transport fra Alta sentrum til Sorrisniva klokken 17:30. Kvelden kan dere bestemme selv hvordan dere vil bruke. Dere kan slappe av i hovedbygningen eller booke noen av våre aktiviteter. Vi kan anbefale både nordlystur eller kveld reinraid samt middag i vår restaurant.  

Det finnes også kart i resepsjonen over området rundt ishotellet og tråkkede stier for gåturer på egenhånd. Hodelykter kan dere låne i resepsjonen om nødvendig.  

Dag 2 

Vår badstu er oppvarmet fra klokken 07-10 på morgenen, så dere kan starte dag to her. Vår frokostbuffet er åpen fra 08-10 og er basert på lokale råvarer og spesialiteter.  

Dagen fortsetter med snøscootertur opp på Finnmarksvidda kl 11:15. Guiden deres vil møte dere i resepsjonen i Sorrisniva før turen starter. Turen er ca. 30km lang og det gis kjøre – og sikkerhetsinstruksjoner før start. 

Dere returnerer til Sorrisniva rundt klokken 13:45 og kan da spise lunsj i vår restaurant før transporten går ned til sentrum klokken 17:00. 

PROGRAM  

Dag 1:  

 • 17:30 transport fra Alta sentrum til Sorrisniva  
 • Bruk kvelden som du ønsker. Se valg under.  

Dag 2:  

 • 07-10 Morgenbadstu 
 • 08-10 Frokost 
 • 11:15 Snøscootersafari 2,5 timer 
 • 13:45 Retur til Sorrisniva  
 • 17:00 Transport tilbake til Alta sentrum

PAKKEPRIS

1 person per snøscooter NOK inkl. MVA 4650,-

2 personer per snøscooter NOK inkl. MVA 4300,- p.p.

Barn 5-12 år NOK inkl. MVA 3185,-

 

INKLUDERT 

 • Transport 
 • Én natt i Igloo Hotell i dobbeltrom inkludert frokost 
 • 2,5 timers snøscootertur 
 • Vinterklær, vintersko, lue og hansker og hjelm til snøscootersafarien  

NB! 

 • Før turen må alle førere signere ansvarsskjema for aktiviteter organisert av Sorrisniva. 
 • Førerkort for bil, snøscooter eller motorsykkel er påkrevd. 
 • Sorrisniva forbeholder seg retten til å endre og kansellere turer etter vær og snøforhold. 
 • Transport er ikke inkludert i prisen og må bookes i tillegg minimum 24 timer før ankomst.  
 • 2 personer deler en snøscooter 

IsfiskeTUR OG OVERNATTING I SORRISNIVA IGLOO HOTEL

En natt i Igloo Hotellet i dobbeltrom, frokost, morgen sauna, guidet isfisketur med snøscooter, snacks og varm drikke.

Sesong
15 Mars – 7 April
TIDSPUNKTER
MAN – LØR 10:30 – 10:00/15:30
GRUPPESTØRRELSER
Min 2 – Max 30 (2 per Snøscooter)
LENGDE ISFISKETUR
4 – 5 TIMER, DISTANSE 35 – 40KM
NOK FRA
5800,- PP INKLUDERT TRANSPORT
Turinformasjon
+


TURBESKRIVELSE 

Dag 1  

Den første dagen starter med transport fra Alta Sentrum til Sorrisniva klokken 10:45. Ved ankomst til Sorrisniva lagres bagasjen på bagasjerommet før dere starter rett ut på isfisketur. Guiden deres vil møte dere i resepsjonen.  

Turen starter fra Sorrisniva og ender opp på Finnmarksvidda. Før turen starter vil det bli gikk kjøre og sikkerhetsinstruksjoner. Vår guide vil vise dere de beste fiskestedene i området og med litt flaks biter fisken på og dere får kjenne på spenningen ved isfiske i nydelig natur. I løpet av turen forbereder vår guide lunsj, snacks og varm drikke. 

Etter turen drar vi tilbake til Sorrisniva hvor dere sjekker inn på Sorrisniva Igloo Hotell og får en guidet omvisning i ishotellet. Resten av kvelden kan dere slappe av, eller engasjere dere i andre aktiviteter. Dere kan også nyte en lokal middag i vår restaurant. 

Dag 2  

På dag to kan dere starte med å ta badstu etter en god natts søvn, før dere spiser frokost i vår restaurant. Dere disponerer dagen som dere selv ønsker og kan velge å booke aktiviteter gjennom oss eller ta transport ned til Alta sentrum. Transporten til Alta Sentrum (eller Alta Lufthavn) kan bookes til klokken 09:45, 11:15, 14:30, 17:00 eller 19:00. 

PROGRAM  

  

Dag 1 

 • 10:45 Transport fra Alta sentrum (Scandic Hotel)  
 • 11:30 Isfisketur med snøscooter inkludert lunsj, varm drikke og snacks.  
 • 17:00 Sjekk inn på ishotellet 
 • Bruk kvelden som du ønsker  

Dag 2 

 • 07-10 Morgenbadstu 
 • 08-10 Frokost  
 • Bruk dagen som du ønsker  
 • Transport tilbake til Alta Sentrum klokken 09:45, 11:15, 14:30, 17:00 eller 19:00 

 

INKLUDERT 

 • Transport fra Alta sentrum klokken 10:45.  
 • Guidet isfisketur med snøscooter (2 personer per snøscooter), snacks og varm drikke. 
 • Vinterklær, vintersko, lue og votter til snøscootersafarien.  
 • En natt i Igloo Hotellet i dobbeltrom (inkludert frokost) 
 • Morgen badstu (7-10) 
 • Guidet isfisketur med snøscooter (2 personer per snøscooter), snacks og varm drikke. 
 • Transport fra Sorrisniva klokken 09:45, 11:15, 14:30, 17:00 eller 19:00.  

VALG  

 • Dag 1: Nordlysjakt med minibuss, Kveldstur med reinraid og samiske opplevelser med nordlysjakt, Middag i vår restaurant.  
 • Dag 2: Dagstur med reinraid og samiske opplevelser, Hundekjøring, Lunsj i vår restaurant, Middag i vår restaurant.  

OBS: 

 • Kjørerne må signere et ansvarsskjema for aktiviteter organisert av Sorrisniva. 
 • Snøscooterkjøring krever førerkort for bil eller motorsykkel. 
 • Turen kan kanselleres på grunn av vær og snøforhold. 
 • Allergier må oppgis i forkant.

2,5 Dagers Snøscooterekspedisjon på praktfulle Finnmarkvidda

Snøscootertur med overnattinger der du vil oppleve den arktiske villmarken på sitt beste.

Sesong
12. - 14. FEBR
19.-21. MARS
9.-11. APRIL
VARIGHET
2,5 dager
GRUPPESTØRRELSER
2-15 personer
NOK FRA
NOK 14050, - pP (2 per snøscooter)
NOK 15950,- PP (1 per snøscooter)
Turinformasjon
+

TURBESKRIVELSE

På denne utvidede snøscooteropplevelsen vil du oppleve arktisk natur, - fra skog til villmark.

Turen vil gå gjennom et variert landskap. Fra kjøring i skog, på frosne innsjøer og kryssing av det praktfulle Finnmarksplatået.

Målet med den første dagen er å kjøre til det samiske tettstedet, Karasjok. Stopper er i gang inkludert lunsjstopp ved en av fjellstuene. Hvis været tillater oss, kan vi til og med prøve lykken med isfiske.

I Karasjok vil du overnatte på et hotell. Ved ankomst venter varm badstue, i tillegg til en velkomstdrink og litt snacks. Om kvelden serveres et hyggelig treretters måltid.

Tidlig neste morgen er det på tide å forberede gjøre seg klar for snøscooterkjøring igjen. Da går ferden tilbake over Finnmarksplatået tilbake til Sorrisniva. Denne dagen blir det også servert lunsj på en av fjellstuene. Vi tar oss tid til å stoppe underveis for å nyte naturen og stillheten på vidda.

Ved ankomst til Sorrisniva vil en av våre guider ta deg med på omvisning på verdens nordligste ishotellet. Vår populære isdrink blir servert i isbaren. Senere den kvelden serveres en 3-retters god servering i vår restaurant, «Laksestua». Du vil overnatte på det nordligste ishotellet i verden, en opplevelse for livet.

Om morgenen kan du nyte en velfortjent badstue før en rik og lokal frokost i restauranten venter på deg.

Denne dagen kan du enten velge en av våre transportalternativ tilbake til Alta by, eller du kan bestille flere aktiviteter for å forlenge oppholdet.

DAy 1

 • 10:45 transport fra Alta sentrum til Sorrisniva

 • Guiden møter deg på Sorrisniva klokka 11:15

 • Sikkerhetsbriefing og start av snøscooterturen

 • Lunsj på en av fjellstuene på Finnmarksplatået

 • Badstue, velkomstdrink og mellommåltid i Karasjok

 • 3-retters middag i Karasjok

 • Overnatting på hotellet i Karasjok inkl. frokost

DAy 2

 • Lunsj på en av fjellstuene på Finnmarksvidda

 • 3 retters middag i Sorrisniva

 • Overnatting på Sorrisniva Igloo Hotel

DAy 3

 • Frokost og morgenbadstu

 • Transport tilbake til Alta sentrum

INKLUDERT

 • Tykk vinterdress

 • Vinterstøvler

 • Varm lue og hansker til snøscooterturen

Priser

 • 1 person per snøscooter NOK inkl. MVA 15950

 • 2 personer per snøscooter NOK inkl. MVA 14050

MERK

 • Sjåførene må signere et ansvarsskjema for aktiviteter organisert av Sorrisniva.

 • Å kjøre snøscooter krever førerkort for bil og/eller motorsykkel.

 • Sorrisniva forbeholder seg retten til å avlyse turen basert på værforhold.

 • Eventuelle allergier må rapporteres til oss på forhånd, slik at vi kan tilrettelegge måltidene

GOURMET MIDDAG, NORDLYS OG IGLOO HOTELL

Start ettermiddagen med en gourmetmiddag i restauranten vår før dere drar ut og jakter på nordlyset med en av våre guider. Avslutt kvelden med en natt i ishotellet.

SESONG
20 Des – 30 Mars
TIDER
MAN – SØN 15:15 – 14:30
VARIGHET
2 DAGER
GRUPPESTØRRELSE
2 – 10 PERSONER
NOK FRA
4600,- pp
Turinformasjon
+


TURBESKRIVELSE 

Dag 1 

Dere hentes på Alta sentrum klokken 15:15 og sjekker inn ved ankomst i Sorrisniva. Før middagen klokken 17:00 vil dere ha muligheten til å oppleve ishotellet.   

Turen starter med en 3-retters gourmet middag i vår spesielle restaurant på bredden av Altaelva, før turen ut i vintermørket starter på jakt etter kveldens høydepunkt – nordlyset!  

Med vår minibuss drar vi ut for å speide etter nordlyset der det måtte befinne seg, ofte må vi ikke veldig langt før vi får sett det i all sin prakt. Avhengig av været vil du oppleve ulike deler av Alta på denne turen, våre guider har god lokalkunnskap og vil gjerne fortelle om lokal historie og kultur for de som er interesserte i dette. Noen ganger kjører vi ut av Alta, mot Kautokeino der den samiske kulturen står sterkt. I tillegg til historiekunnskaper har våre guider kamerakunnskaper og selvfølgelig kunnskaper om nordlyset.  
 
Å jakte på nordlyset er den aktiviteten som vil gi deg best sjanse for å oppleve nordlyset. Underveis på turen vil du få tid til å oppleve vintermørket, snødekt landskap og stillheten i naturen. Våre guider vil sørge for at dere får en fantastisk opplevelse, svare spørsmål dere måtte ha og hjelpe til med å innstille medbragte kamera. 

Minibussen vår tar kun syv personer så gruppen er sjelden stor, ved stor pågang reserverer vi retten til å benytte en 16-seters minibuss. 
 
Når dere returnerer til Sorrisniva er rommet deres klart og dere kan krype rett inn i soveposen. 

Dag 2  

På dag to er badstuen vår oppvarmet fra 07-10 og dere kan starte dagen her før dere går til frokost. Vår frokostbuffet er laget med lokale råvarer. Dere velger selv hvordan dere ønsker å benytte den andre dagen. Dere kan booke transport ned til sentrum klokken 09:45 eller velge å booke andre aktiviteter gjennom oss.  

PROGRAM 

Dag 1 

 • 15:15 Transport fra Alta sentrum  
 • 16:00 Innsjekking på ishotellet  
 • 17:00 3-retters middag 
 • 20:00 Nordlysjakt  
 • Overnatting i Sorrisniva Igloo Hotel  

Dag 2  

 • 07-10 Morgenbadstu  
 • 08-10 Frokost  
 • Bruk dagen som dere ønsker. Se valg.  
 • Transport kan bookes tilbake til Alta sentrum til følgende tidspunkter: 09:45, 11:15, 14:30, 17:00 eller 19:00.  

INKLUDERT 

 • Transport (må forhåndsbestilles)  
 • 3-retters middag  
 • Guidet Nordlystur med minibuss  
 • En natt i Sorrisniva Igloo Hotel i dobbeltrom inkludert frokost  
 • Morgenbadstu  

VALG  

 • Dag 2: Snøscootersafari, Formiddagstur med reinraid og samiske opplevelser, is skulpturerings kurs, hundekjøring, lunsj i restauranten i Sorrisniva.

Gruppetur Reinraid og samiske opplevelser

Perfekt opplevelse for bedrifter eller vennegjenger som ønsker unike opplevelser og lære mer om andre kulturer. Reinraid kan kombineres med overnatting på ishotellet, middag og besøk.

Sesong
18 Des – 20 Mars
Tid
Hele uken 11:00 – 20.00
Gruppestørrelse
2 – 25 personer
Transport
Kan organiseres
Pris
Ta kontakt for tilbud
Turinformasjon
+

TURBESKRIVELSE

Perfekt opplevelse for bedrifter eller vennegjenger som ønsker en unik opplevelse og lære mer om andre kulturer. Reinraid kan kombineres med overnatting på ishotellet, middag og besøk.

PROGRAM

For grupper kan lengden på turen og hva man ønsker å inkludere tilpasses. Transport, lunsj, middag og overnatting på ishotellet kan fint kombineres.

Inkluderer

 • Kaffe og kjeks/kake, vinterbekledning, vintersko, lue og votter.

Transport

 • Kan organiseres i forbindelse med aktivitet for grupper

Gjester per slede:   2 personer

BADSTU OG UTENDØRS JACUZZI

Om du lengter etter stillhet og avslapping i fantastiske omgivelser. Tilbys kun i kombinasjon med andre aktiviteter i Sorrisniva.

SESONG
Hele året
Tider
10:00 – 21:00
VARIGHET
1 TIME
GRUPPESTØRRELSE
2 – 12
Pris
FRA NOK 250 pp
Fortsett lesning
+

BESKRIVELSE

Sorrisniva har to utendørs jacuzzier som ligger skjermet til bak hovedhuset. Å sitte utendørs i jacuzzien er en opplevelse i seg selv. Se for deg å sitte utendørs i jacuzzien med nordlyset dansende på himmelen eller med snøen lavende ned over deg. På dagtid skaper det arktiske lyset en spesiell atmosfære.

Kalde drinker kan bestilles fra baren.

Jacuzziene er tilknyttet hovedbygningen hvor du finner garderobe, dusj og badstu.

OPPSUMMERING

 • Jacuzzien er privat

 • Badstuen holder 80 grader celsius

 • Kalde drinker kan bestilles fra baren (medbrakt er ikke tillatt)

 • Mellom september og mars kan man oppleve nordlyset på kveldstid.

INKLUDERT

 • Badstu og håndklær

 • Jacuzzi alene i én time

IKKE INKLUDERT

 • Transport

VALGFRITT

 • Lunsj eller middag (må forhåndsbookes) eller andre aktiviteter

PRIS

 • I vintersesongen kun for overnattingsgjester NOK 250 per person.

 • Kun i kombinasjon med våre aktiviteter, lunsj eller middag NOK 350 per person.

Bedrifts og gruppeturer

Om du skal arrangere et møte, mindre konferanse, selskap, bankett, julebord, kurs eller team-building arrangement så kan Sorrisniva være stedet for dere. Vi skreddersyr etter kundens behov og ønske og sørger for å gi dere et vellykket arrangement.

SESONG
ÅRET RUNDT
Tidspunkt
ALLE DAGER
GRUPPESTØRRELSE
10 – 150 PERSONER

Kontakt oss

Contact 

Thank you! Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form.
Please try again or Email info@sorrisniva.no.
Telefonnummer
E-postadresse
Besøksadresse
Sorrisniva 20, 9518 Alta
Resepsjon
08.30 - 16.00