OM Sorrisniva

Sorrisniva er en familieopplevelse i Arktis villmark, Igloo hotel og restaurant av høy kvalitet som ligger ved bredden av den verdensberømte Altaelva. Navnet Sorrisniva stammer fra finsk innvandring og betyr brusende strøm.

Vår Historie

Familien Wisløff har bodd i Sorrisniva siden 1885. Opprinnelig ble det drevet med oppdrett og laksefiske. Navnet Sorrisniva kommer fra den finske innvandringen til Alta og betyr brusende strøm. Tredje generasjons brødre, Hans Ulrik og Tor Kjetil har gradvis utviklet sitt turismetilbud fra og med elvebåt-safari på den spektakulære Altaelva og Alta Canyon siden 1970. Sorrisniva var den første til å tilby snøscootersafari i 1989 og la til den ikoniske restauranten Laksestua i 1992, som er designet med inspirasjon fra den samiske lavvo.

I 2000 ble Igloo Hotel, Norges første ishotell bygget. Hvert år blir ishotellet bygget tidlig på vinteren og tilbyr overnatting frem til april. Ishotellet er bygget av lokale håndverkere og har fantastiske is-skulpturer, is-bar og is-kapell som er populært for bryllup og dåp. Sorrisniva Igloo Hotel er verdens nordligste ishotell.

Sorrisnivas restaurant er kjent for á la carte-retter som er basert på lokale matvarer og produkter, inkludert laks, torsk, lokalrøkt eller speket mat, reinsdyr, elg og ville bær.

Sorrisniva utvikler nå Arctic Wilderness Lodge, som vil skape en unik arktisk overnattings-opplevelse for kresne gjester som også ønsker å oppleve de tradisjonelle Sorrisniva-sesongtilbudene som inkluderer Igloo hotel, nordlys , midnattsol, snøscootersafari og elvebåtutflukter. Alt dette kan du oppleve mens du bor i en lodge med høy kvalitet samtidig som du kan nyte Sorrisnivas verdensberømte mat og gjestfrihet.

Det vi tilbyr

Sorrisniva tilbyr i dag gjester et ekte arktisk villmarkseventyr med verdens nordligste ishotell, kjent lokal mat, nordlyssafari, snøscootersafari, reinsafari og samisk kultur. Om sommeren tilbyr vi spennende elvebåtturer på den spektakulære Altaelva.

Vi imøtekommer private gjester så vel som store grupper og spesielle arrangementer. Våre erfaringer er skreddersydd for våre gjesters ønske om komfort og opplevelser, samtidig som vi alltid sørger for din sikkerhet.Vi er stolte av vår à la carte-restaurant som tilbyr utmerket lokal mat i Laksestua-restauranten.

Vi imøtekommer arrangement av selskaper med opp til 150 gjester. Sorrisniva har også en lang tradisjon for å servere et eksepsjonelt norsk Julebord hvert år tidlig på vinteren.

Fra oktober 2021 tilbyr Sorrisniva helårs premium overnatting i Arctic Wilderness Lodge som ligger i naturskjønne omgivelser. Lodgen med ny restaurant og lounge fasiliteter vil tilby arktiske opplevelser året rundt.

Utmerkelser

DIPLOMA FOR GOOD NORWEGIAN NAME WIT 2010

Awarded by the Norwegian Language Council

TRAVEL AWARD 2009

Awarded by Innovation Norway

CHEF OF THE YEAR 2009

Awarded Sorrisniva chef Johnny Trasti of Norway’s National Association

DESIGN EXCELLENCE 2009

Awarded by the Norwegian Language Council

“A TASTE OF FINNMARK”

Award for the best experience concept based on local raw
materials in 2009, awarded by Innovation Norway

HONORABLE MENTION BYGGESKIKK AWARD 2008

Awarded by Alta Municipality

INDUSTRY FUND 1ST PRIZE 2005

Sparebank 1 Nord Norway

THIS YEAR THE TOURISM BUSINESS IN FINNMARK IN 2003

Awarded by the Norwegian Language Council

GULLAK YEAR 2003

Awarded by Alta Municipality

ALTA PRIZE 2000

Alta Business Association

Kontakt oss

Contact 

Thank you! Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form.
Please try again or Email info@sorrisniva.no.
Telefonnummer
E-postadresse
Besøksadresse
Sorrisniva 20, 9518 Alta
Resepsjon
08.30 - 16.00