OM Sorrisniva

Sorrisniva er en helårlig opplevelses- og serveringsbedrift lokalisert ved bredden av Altaelva, kun tjue minutter fra Alta sentrum. Bedriften er drevet av to brødre, og er bygd opp på lokale tradisjoner og verdier. Navnet Sorrisniva stammer fra den finske innvandringen og betyr brusende strøm. Navnet er hentet fra den kjente fiskeplassen rett utenfor bedriften.

Vår Historie

Christian B. Wisløff kom til Alta omkring 1885 og bosatte seg i Sorrisniva. De neste generasjonene Wisløff livnærte seg på jordbruk, skifer og laksefiske i Altaelva.

I 1970 startet Ulrik Wisløff (tredje generasjon) opp Alta Elvebåtservice, og arrangerte elvebåtturer med strandhugg langs elva.

Ulrik Wisløff`s tre barn; Tor-Kjetil, Randi og Hans-Ulrik Wisløff dannet Alta Friluftspark (AFP) AS i 1989. AFP ble fastlands-Norges første bedrift som solgte organiserte snøscootersafarier.

I 1992 ble restaurant Laksestua bygd, samt servicebygget ved siden av.

I 2000 bygde Alta Friluftspark Alta Igloo Hotel, landets eneste snø-og ishotell for første gang. Det unike byggverket settes opp hver vinter når snøen kommer for så å smelte ned om våren. Pr dd har vi 60 snøscootere og kan kle opp 450 mennesker i varme vinterklær (snøcooterdresser, støvler, ullsokker, lue og votter). 250 gjester kan overnatte i våre lavvoer i komfortable soveposer.

Alta Friluftspark gjorde en omfattende utbygging som var ferdig stilt i november 2004. Det nye serviceanlegget er bygd fast i restaurant Laksestua. Alta Friluftspark har nå restaurant, et nytt og moderne kjøkken, garderober/toaletter, dusj/badstue, møtelokale, resepsjon m/suvernirbutikk under samme tak. Vi har dessuten en utendørs badeavdeling med 2 boblebad.

I 2009 feiret Igloo Hotellet 10 års jubileum, og samtidig fikk bedriften nytt navn og ny profil. Alta Friluftspark ble nå SORRISNIVA AS.

Da bedriften ble etablert for over 20 år siden var det umulig å forutse omfanget av det eventyret som lå foran oss. Gjennom årene har vi servert tusenvis av gjester mektige opplevelser – med naturen som viktigste ingrediens; elvebåtturer, fisketurer, snøscootersafari, nordlysopplevelser og et hotell laget av kun snø og is. Alt har vi basert på lokale og genuine råvarer, og disse leverer vi med omhu og stolthet. På toppen av det hele kan vi friste gjestene med nydelige måltider i nydelige omgivelser.

For oss er det viktig at gjestenes opplevelse er preget av god kvalitet og hyggelig vertskap, fra store grupper til enkeltpersoner som stikker innom Sorrisniva Igloo hotell.

Vi tilbyr

Overnatting i Norges største og verdens nordligste ishotell, helårlig restaurant for grupper og á la carte gjennom vintersesongen. Opplevelser som snøscootersafari på Finnmarksvidda, overnatting i lavvo og fjellstuer, isfiske, nordlysturer, reinraid og samiske opplevelser. Vi skreddersyr program for grupper.

Vi setter kvalitet høyt og gjør alt for at våre gjester skal ha en minneverdig opplevelse når de er sammen med oss!

Utmerkelser

DIPLOMA FOR GOOD NORWEGIAN NAME WIT 2010

Awarded by the Norwegian Language Council

TRAVEL AWARD 2009

Awarded by Innovation Norway

CHEF OF THE YEAR 2009

Awarded Sorrisniva chef Johnny Trasti of Norway’s National Association

DESIGN EXCELLENCE 2009

Awarded by the Norwegian Language Council

“A TASTE OF FINNMARK”

Award for the best experience concept based on local raw
materials in 2009, awarded by Innovation Norway

HONORABLE MENTION BYGGESKIKK AWARD 2008

Awarded by Alta Municipality

INDUSTRY FUND 1ST PRIZE 2005

Sparebank 1 Nord Norway

THIS YEAR THE TOURISM BUSINESS IN FINNMARK IN 2003

Awarded by the Norwegian Language Council

GULLAK YEAR 2003

Awarded by Alta Municipality

ALTA PRIZE 2000

Alta Business Association

Kontakt oss

Contact 

Thank you! Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form.
Please try again or Email info@sorrisniva.no.
Telefonnummer
E-postadresse
Besøksadresse
Sorrisniva 20, 9518 Alta
Resepsjon
08.30 - 16.00