EN NYSKAPENDE IDE

I 1999 bestemte Hans Ulrik og Tor Kjetil seg for å bygge ishotell i Norge. De ble banebrytende for utviklingen av ishotell i Norge. Vårt Igloo-hotell var det andre i sitt slag i verden som var laget av is og snø. Sorrisniva Igloo hotel startet med seks soverom og har utviklet seg gjennom lang erfaring til nå å romme over 20 rom og suiter, iskapellet, isbar og isskulpturer.

LOKAL TILHØRIGHET

Igloo-hotellet vårt er laget av lokale håndverkere og kunstnere. Det skapes et unikt design med et nytt kunstnerisk tema hvert år. Igloo hotellet bygges på et område på ca. 2500 m2, med 250 tonn is og 7.000 m3 snø. Konstruksjonen tar omtrent fem uker å bygge opp. Det brukes ferskvanns-is kuttet fra et nærliggende fjellvann og snø laget av elve-vannet. Bebyggelsen er laget lag for lag, og deretter er rommene utstyrt med is-møbler og dekoreres med is-kunst.

Siden oppstarten av ishotellet har vi hatt vår egen visjon med lokal forankring og nytt tema hvert år. Vi er stolte over å kunne vise frem det 2500 m2 store hotellet laget av 250 tonn is og 7000 m3 snø. Alt dette laget av lokale kunstnere og byggere!

Sammen har vi vært med på gjøre ishotellet til det dere ser i dag. Vi henter ut is på Skjæravannet, snø produseres av vann fra Altaelva, hotellet bygges steg for steg og på kun fem uker står ishotellet klart.

ÅRLIG TEMA

Hvert år velger vi et tema for Igloo hotellet for å gjenspeile en spesiell del av lokal historie. Og noen av temaene har vært norrøn mytologi, vikingene, nordiske sagn og lokalt dyreliv. Dekorasjonene og is-skulpturene i hele Igloo hotellet er skåret for å gjenspeile sesongens tema.

ET SOSIALT HOTELL

Igloo Hotellet er ikke bare en bygning. Rommene er skapt av is og snø har en spesiell, til og med magisk atmosfære med dyp stillhet og ro. Denne spesielle atmosfæren kan oppleves mens du beundrer kunstverk, tar en drink i is-baren og når du ligger i en varm sovepose på en seng av reinsdyrskinn. Igloo Hotellet brukes også til spesielle anledninger som bryllup og dåp i is-kapellet, middagsselskaper og moteshow.

De stille omgivelsene sammen med den hvite kalde snøen skaper en magisk og trollsk atmosfære. Ishotellet er mer enn det øyet kan se, det er en plass for å dele opplevelser og det er en plass for å være.

Gjennom alle disse årene har ishotellet blitt brukt til vielse, barnedåper, gudstjenester, moteshow og flere arrangementer i bar og restaurant.

Vi er ydmyke som får være en del av de unike opplevelsene dere søker ved å komme til ishotellet.

VÅRE BYGGERE OG KUNSTNERE

Våre dyktige arbeidere kan guide deg gjennom Igloo Hotellet, og du kan også prøve å lage en is-skulptur med ekspertveiledning fra en av håndverkerne.

Hasse Kjeldsberg

Ishotell bygger

Ola Tangen

Ishotell bygger

Jørgen Emaus

Ishotell bygger

Karstein Mosesen

Ishotell bygger

Jørgen Eriksen

Ishotell bygger

Tor Østlyngen

Ishotell bygger

Rolf Heitmann

Ishotell bygger

Martin Hall - Davis

Ishotell bygger

Johnny Skavhaug

Ishotell bygger

Robert Haugan

Ishotell bygger

Andreas Mathilassi

Ishotell bygger

Roald Bjøru

Ishotell bygger & kunstner

Roald Kjeldsberg

Ishotell bygger & kunstner

Knut Saxe Kjeldsberg

Ishotell bygger & kunstner

Sonja Saxe

Ishotell kunstner & skulptør

Maya Christine Opgård

Ishotell kunstner & skulptør

Johnny Trasti

Ishotell kunstner & skulptør

Andrine Kjeldsberg

Ishotell kunstner & skulptør

Kristin Saele

Ishotell kunstner & skulptør

Lillian Opgård

Ishotell kunstner & skulptør

Kontakt oss

Contact 

Thank you! Your submission has been received!
Something went wrong while submitting the form.
Please try again or Email info@sorrisniva.no.
Telefonnummer
E-postadresse
Besøksadresse
Sorrisniva 20, 9518 Alta
Resepsjon
08.30 - 16.00