Pakker / Events

En uforglemmelig opplevelse i Alta med venner og kollegaer.

TRE UNIKE OVERNATTINGER
5 ARKTISKE OPPLEVELSER

Opplev tre unike overnattinger under det arktiske lyset i Nordlysbyen Alta.

SESONG
15 Des – 20 Mars
VARIGHET
4 DAGERS EVENTYR
GRUPPESTØRRELSE
MIN. 2 PERSONER
NOK FRA
16450,- pp / 10750,- Barn 3 – 12
Turinformasjon
+


Tilbring tre netter på tre unike overnattingssteder. Den første natten tilbringes på Bjørnfjell Mountain Lodge, den andre hos Holmen Husky og den tredje på Sorrisniva Igloo Hotell. Pakken gir deg mulighet til å oppleve nordlyset og Finnmarksnaturen på vinterstid i spektakulære omgivelser. 

TURBESKRIVELSE 

DAG 1 
 
Transport til Sarves Alta fra Alta Sentrum eller fra Alta lufthavn. Innsjekk i resepsjonen/servicebygningen hos Sarves Alta. Verten viser dere til deres rom eller hytte. Frokost og 2-retters middag serveres i restauranten som ligger i hovedbygningen. Vi har fem unike hytter hos Bjørnfjell Mountain Lodge samt vanlige rom i hovedbygningen. Alle fem hyttene har ulike navn etter de ulike setrene i Alta området. Hver hytte har plass til 2-6 personer. Det er også et SPA-hus med badstu og utendørs jacuzzi som kan leies privat.  

Skiheisen er åpen fra klokken 17:00 dersom dere ønsker å stå på ski. Den første aktiviteten er en nordlystur med bålkos og historiefortelling, og starter klokken 20:00. Turen inkluderer en 2-retters middag som lages på bålet. Dere hentes fra resepsjonen og blir tatt med opp på toppen av alpinanlegget på et nærliggende fjell. La stillheten omfavne dere mens dere speider etter nordlyset. Dersom himmelen er klar så er det stor sjanse for å se Aurora Borealis. Vi tenner opp bålet utenfor en liten hytte som heter Bjørnehiet, og lager middag på bålet. Sittende rundt bålet på reinskinn vil deres guide fortelle dere historier om nordlyset og ta bilder som dere kan ta med dere hjem. Turen avsluttes med å ake ned bakken – muligens den morsomste måten å leke i snøen på!  

   

 

DAG 2 
 
Frokosten serveres i hovedbygningen klokken 09:00-10:00. Du kan bruke dagen som du selv ønsker fram til avreise klokken 14:00. Alternativer til aktiviteter er avslapning i hytten, en rolig gåtur i området eller dere kan leie fatbiker, prøve trugetur, vinter zip-line osv. Lunsj kan kjøpes i kafeen hvor det også er utleie av utstyr. Klokken 14:00 går transporten til Holmen Husky.  

 

Etter innsjekk starter dere ut på en hundekjøringstur på 15 km hvor 2 personer deler en hundeslede. Inkludert i oppholdet hos Holmen er også badstu og jacuzzi som er tilgjengelig før middag. En 2-retters middag serveres i hovedhuset klokken 20:00. I lavvoene er det en dobbeltseng hvor dere ligger med en nydelig utsikt ut gjennom veggen/taket som er laget av glass. Hvert telt er utstyrt med varmetepper og vedovn for å holde dere varm gjennom natten. Toaletter ligger i en servicebygning like ved. Ettersom at hundegården er lokalisert mellom hovedbygget og lavvoene vil dere virkelig komme i kontakt med hundene. Området rundt Holmen Lodge er også fantastisk for gåturer på kvelds og nattetid i søk etter nordlyset.  

 

            

 

DAG 3 
 
Frokost serveres i servicebygningen fra 08-10 før dere hentes av Sorrisniva klokken 11:00. Denne dagen er det klart for snøscootertur opp på Finnmarksvidda. To personer deler en snøscooter på ferden opp mot vidda mot det åpne landskapet. Før start vil det bli gitt kjøre og sikkerhetsinstruksjoner for snøscooteren. Når dere returnerer til Sorrisniva serveres det varm lunsj i vår restaurant. Dere kan velge mellom Bidos eller kremet fiskesuppe. 

Etter lunsj sjekker dere inn på ishotellet og får en guidet tur samt informasjon om hvordan det er å bo og sove i et hotell bygget av snø og is. Turen kan gis alene eller i en gruppe med flere. Ishotellet i Sorrisniva er verdens nordligste ishotell og åpnet for første gang i år 2000. Vi er stolte av å presentere et hotell hvor både byggere og kunstnere er lokale. Igloo Hotellet endrer tema fra år til år, og det gjør at gjester til stadighet vender tilbake for å få med seg årets utgave.  

Etter lunsj og innsjekk har du tid til å slappe av. Dere kan benytte dere av peisestua Gabo for avslapning eller låne kart i resepsjonen over gåturer i nærområdet for fotturer eller trugeturer. Om det når å bli mørkt før dere kommer dere ut så kan dere låne hodelykter i resepsjonen. 

Den tredje kvelden skal dere ut på en guidet tur for å jakte etter nordlyset. Vår guide møter dere i resepsjonen før nordlysturen starter klokken 20:00. Avhengig av vær og nordlysvarsel velger guiden hvilken retning dere skal dra. Lengden på turen kan være alt mellom 3-60 km.  

Ved retur til Sorrisniva rundt klokken 23:00 på kvelden er rommet på ishotellet klart. Dere kan ta med dere to soveposer og én pute hver. 

  

 

DAG 4 

På dag 4 kan dere starte morgenen i badstuen som er oppvarmet fra 07-10 før dere nyter frokostbuffeten som er åpen fra 08-10. Klokken 11 er det tid for den femte og siste aktiviteten, Reinraid og samiske opplevelser. Denne turen har en varighet på 1,5 time og underveis på turen stopper dere i en samisk lavvo hvor dere serveres varm drikke og snacks. Deres guider vil fortelle dere om den samiske kulturen, skikker og levemåte. Klokken 13:00 serveres lunsj i restauranten før transporten tar dere tilbake til Alta Sentrum klokken 14:30.  

Om dere har en sen avgang eller har andre planer har vi alternativer til forlenging av pakken.